mate rimac continental adventures
Mate Rimac, Continental Adventures

Turizam je posljednjih godina postao jedna od glavnih gospodarska grana Hrvatske. Veliki broj turista koji dolazi ljetovati na hrvatski Jadran je iskazao potrebu za nekim novim oblicima ispunjavanja vremena tijekom godišnjeg odmora. More i plaže više nisu dovoljne da privuku turiste i da ih zadrže duže vrijeme na jednom mjestu. Turisti sve više bježe iz gradske vreve, uskih uličica i gužvi – u prirodu.
Upravo to je pokrenulo razvoj nekih područja u zaleđu, u malim mjestima nadomak moru. Kuće na osami u selima, uređena kamping naselja, glamping turizam (dolazi od riječi “glamurozno” i “camping”), adrenalinski turizam, eko turizam, sve to su samo neki od načina kako turisti odlučuju provesti svoje vrijeme.

Zbog male udaljenosti, to se počelo “prelijevati” i preko granice, u BiH. Jedno od mjesta koje je odlično iskoristilo svoje kulturne, geografske i povijesne ljepote, blizinu Dalmacije i mora, i koje je ponudilo neke nove doživljaje je i – Livno.
Divlji konji, livanjski sir, rijeke koje šaraju najveće kraško polje na svijetu, prelijep pejzaž – puno toga što se ne može pronaći nigdje drugdje, a sve na jednom mjestu.

Taj potencijal su prepoznali pojedinci iz Livna koji su se odvažili i započeli razvoj turističke priče Livna. Vlastitim sredstvima, bez podrške lokalnih vlasti, s puno uloženog vremena i truda, postavili su Livno na turističku kartu Europe!

Ljepote ovog kraja su prepoznale tisuće turista koji su posjetili divlje konje na visoravni Kruzi, provozali se kajacima rijekom Sturbom i motorima po obroncima planina ili kušali domaći livanjski sir.

Mate Rimac je ljubav prema rodnom kraju odlučio prenijeti u djelo

Pročitaj tekst do kraja i podrži naš rad 🙂UČITAJ CIJELI TEKST...

*zabranjeno je prenošenje sadržaja bez izričitog navođenja izvora na početku i na kraju teksta

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
12
1
2
0
0
0
2
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: