Ubrzo nakon priopćenja jednog dijela mještana sela Potkraj kod Livna vezano za prosvjede i istražne radnje za dubinske vode, drugi dio mještana uzvraća.

Preko svog portala su objavili skenirane dokumente za koje kažu da je to druga peticija koju su potpisali u 3 godine. Peticija je naslovljena na čak 13 institucija, a datum na dokumentu je 16. kolovoz 2022. godine. Ovaj dokument je potpisala 241 osoba. Prozvali su i županijske vlasti da “glasno šute”.

Zanimljivo je da je jedan od adresa Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ, upravo ono koje je Ivica Brešić vodio 6 godina. Je li se nešto promijenilo pa sadašnji ministar može djelovati oko ovog slučaja, a Brešić nije mogao?

Iako je opis uz ovu objavu štur, pretpostavljamo da je ovo odgovor na priopćenje drugog dijela mještana tog kraja koje smo prenijeli ranije.. U tom priopćenju su rekli da se ograđuju od prosvjeda i peticija i prozvali Udrugu građana “Turani” za netransparentno trošenje novca (op. a. već postoji kaznena prijava za netransparentno trošenje drugih sredstava te udruge). Ostaje za vidjeti hoće li se Brešić i udruga oglasiti po tom pitanju i iznijeti dokumente i za to.

Hoće li se Vlada HBŽ ponijeti zrelo i odgovorno i pozvati sve strane za jedan stol kako bi pokušali pronaći zajedničko rješenje? Ili ćemo opet svjedočiti onim ružnim scenama? Javnost želi znači činjenice i istinu, a ne prikrivanja s obje strane.

ZVONO podržava borbu fasciklama i papirima, sve dok god to ne postane alat za fizički obračun.

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
1
0
0
0
0
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: