Foto: Vlada HBŽ

Javili su nam se brojni zabrinuti čitatelji i zamolili nas da istražimo što se događa s opskrbom drva za ogrjev.

Naime neki od njih su još u proljeće uplatili za nabavku drva u ŠGD “Hercegbosanske šume d.o.o.” Kupres, najviše za bukovi ogrjev, ali još uvijek ih nisu dobili. Oni koji su naručili kod privatnika su drva dobili ranije nego ovi iz “HB Šuma d.o.o.”, što je nevjerojatno. HBŽ je jedno od najbogatijih šumskih područja u BiH, a to se posebno ističe kada se uzme broj stanovnika na šumsku površinu.

Sezona loženja počinje za mjesec dana, mnogi još nisu dobili drva iako su uplatili davno

Već ulazimo u rujan, a mnogi građani, uključujući umirovljenike, još nisu dobili drva. Moramo znati da u Kupresu i Glamoču koji su na višim nadmorskim visinama, sezona loženja počinje već krajem rujna, dakle za manje od mjesec dana. Ni ostale općine u HBŽ ne kasne puno s početkom loženja. Dakle zima nam je pred vratima, a mnogi ljudi, čak i ako dobiju drva, mogli bi ostati neogrijani ove zime jer neće imati kada osušiti drva.

“HB šume d.o.o.” su i obustavili primati uplate i nove narudžbe za bukovi ogrjev što je još veći razlog za brigu. Oni građani koji nisu do kolovoza uplatili drva, možda neće imati priliku niti naručiti drva! Pored sve šume koja se nalazi u HBŽ. Nevjerojatno! Što onda? Čim se grijati? “Preko vode ga žedni preveli”, ovaj izraz bi se mogao u HBŽ promijeniti u: “Pored šume mu nisu dali grančicu da naloži i ogrije se.”

Dublje smo istražili koji su razlozi ove situacije.

Pročitaj tekst do kraja i podrži naš rad 🙂UČITAJ CIJELI TEKST...

*Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti tekst objavljen na ZVONO portalu uz obavezno navođenje NAZIVA portala i POVEZNICE na originalni tekst u prvome i posljednjemu odlomku prenesenog teksta.

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
2
0
0
2
6
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: