Foto: Radio Livno

U mjestu Lištani pored Livna u petak je svečano postavljen kamen temeljac budućeg vatrogasnog doma DVD-a sv. Ana Lištani.

U temelje budućeg vatrogasnog doma, zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD-a sv. Ana Oliver Gvozden, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i gradonačelnik Livna Darko Čondrić su postavili krunicu, kipić svete Ane i vatrogasnu sjekiricu.

Na ovom mjestu će biti izgrađene 4 garaže sa pripadajućim prostorijama što će biti budući dom DVD-a sv. Ana Lištani.

Kako su kazali iz ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva, iz godine u godinu društvo osim u gašenju požara aktivni su i u humanitarnim akcijama, pomaganju lokalnom stanovništvu pri drugim okolnostima gdje je zatražena njihova pomoći te također imaju pozitivne pomake i u infrastrukturnom planu.

Prije nego su krenuli u izgradnju vatrogasnog doma ovo vatrogasno društvo je svoju opremu držalo po garažama njihovih članova i u staroj ambulanti koju su dobili na korištenje od grada.

Trenutno broje 60 članova, a uz pomoć i donacije dobrih ljudi došli su do solidne opreme i voznog parka, dok je nedavna održana dobrotvorna večer prikupila financijska sredstva za početak izgradnje ovoga doma.

Osim spomenuti osoba koji su postavili kamen temeljac, današnjoj ceremoniji su prisustvovali i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, zapovjednik JVP Split Mario Mikas, zapovjednik JVP Sinj Stipe Ančić, zapovjednik PVP Tomislavgrad Mate Jurčević, konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak, a radove je blagoslovio župnik don Ivo Martinović.

Inače, ovo vatrogasno Društvo je nastalo prije 5 godina potaknuto katastrofalnim požarima na području Općine Livno, a posebno na području MZ Lištani.

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
0
0
0
0
1
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: