Demokracija je omogućila da svatko ima pravo na mišljenje i stavove. I omogućila je da se ljudi sličnih stavova i mišljenja grupiraju u organizacije.

Riječ politika dolazi iz starogrčkog jezika i označava poslove vezane uz polis (grad – država). Politika je i kolektivna djelatnost usmjerena ka donošenju i provođenju odluka, a čiji cilj treba biti rješavanje nekih problema koje imaju svi članovi zajednice.

Politička stranka – organizacija koja okuplja i grupira ljude sličnih stavova i razmišljanja kako bi djelovali za dobrobit zajednice

Dakle, osnovna pretpostavka je da svaka stranka ima svoj stav, svoje viđenje problema i svoj način kako ga riješiti. I sve to se u nekoj mjeri razlikuje od drugih političkih stranaka – jer da su isti onda bi bili zajedno.

U svijetu se kaže: “100 ljudi, 100 ćudi.”

Zbog različitih pristupa rješavanju problema i različitih stavova, stranke su često “protivnici” jedni drugima jer svatko misli da je njegov način najbolji. I onda široki puk svojim pravom glasa daje nekoj političkoj stanci legitimitet da bude na vlasti i da ga zastupa, da rješava naše zajedničke probleme s ciljem da bolje živimo.
Ostale političke stranke su oporba. Ali cilj bi trebao svima biti uvijek isti – napredak i boljitak zajednice!

Oporba – riječ nastala iz potrebe da se narod bori, suprotstavlja i opire zlu i svemu lošem – riječ koja objedinjuje stranke koje su kontrola i korektiv vlasti

Don Mihovil Pavlinović, hrvatski preporoditelj, književnik i političar iz 19. st je zapisao da je riječ oporba nastala jer se hrvatski narod morao uvijek boriti, suprotstavljati i opirati kontra zla. Dakle kontra lošeg, kao korektiv smjera u kojem se ide.

Ali što se to događa u HBŽ?

Posljednjih dana svjedoci smo nekoliko ogromnih afera u koje su izravno uključeni ne samo pojedinci na vlasti i na pozicijama, nego cijele političke organizacije – organizirano.
Kriminalnim i korupcijskim aktivnostima koriste poziciju vlasti da učine napredak i boljitak samo uske grupacije ljudi, a time cjelokupnu zajednicu nazaduju.

Način na koji izbjegavaju provoditi zakone koje sami donose je ZAPREPAŠTAVAJUĆ!

U HBŽ se kaže: “100 političkih stranaka, a svi su isti.

U svijetu je u politici za očekivati da će se javiti oporbene stranke koje će osuditi takvo ponašanje, ograditi se od toga, koje će ponuditi bolje rješenje, koje u svom svjetonazoru imaju nultu toleranciju na kriminal i korupciju, kojima je stalo do cijele zajednice, do budućnosti njihove djece. I onda se dogodi – NIŠTA. Jedno veliko ništa.

Posljednjih godina smo bili svjedoci previranja na političkoj sceni HBŽ. Došlo je do raspadanja i osipanja nekih stranaka, kreiranja nekih drugih, prelazaka između njih, a obrazloženje je svima bilo: “Mi smo drukčiji, mi smo pošteniji, mi to možemo bolje, nama je stalo do ljudi”.

U HBŽ nikad gora situacija za život, različite političke stranke postoje, svi kao kritiziraju one druge, prosipaju demagogiju okolo. I kad se trebaju oduprijeti kriminalu, krađi i korupciji – svi šute.

Oporba ne postoji.

Gdje je taj HRS koji se diči poštenjem i čestitošću iznad svih ostalih i tvrdi da su generacija promjene?

Gdje je taj HDZ 1990 koji kaže da su oni puni nove mlade snage, da izbor postoji i da nude novi smjer?

Gdje je taj HDZ koji kaže da je najveća hrvatska stranka koja najviše može i zna?

Gdje je taj HNL koji koji kaže da oni misle svojom glavom i da su iskra nade?

Gdje je taj ŽNL koji u svojim romanima piše da su u politiku ušli zbor naroda, a ne zbog politike?

Gdje su ti pojedinci iz HNP da kažu da oni nisu kriminalci, da poštuju zakon i imaju moral?

Jesu li to “fantomske” stranke? Koliko košta ta šutnja?

Koalicija – udruživanje stranaka koje imaju iste stavove, mišljenja i djelovanja

Za izbore će svi morati imati plakate “Ja nisam kukavica bio, sve sam jasno reći smio“, ali nitko im neće vjerovati.

Ostavljam vam na razmišljanje: “Ako oporbe nema, jesu li svi u koaliciji?

Tvrtko

Ako ti se sviđa to što radimo otvoreno i glasno – daj nam do znanja i podrži nas klikom na gumb ispod.
Tako nećeš propustiti nijednu novu objavu koju spremamo.

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
2
0
0
0
0
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: