Foto: Facebook – Župa “Sv. Ilije Proroka” Glamoč

Ima i nedilja dana kako je predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin bio u posjeti  župi sv. Ilije Proroka u Glamoču, gdje ih je primio župnik don Boris Ljevak. Skupa s njim su bili i njegovi duvanjski suradnici, „mladi“ stranački puleni, Petar Galić i Petar Buljan.

Neki bi rekli da je predsjednik Vlade otišao obići dijelove prekrasne HBŽ, ali u kojoj funkciji je onda ostatak delegacije? Petar Galić – bivši ministar, a Petar Buljan – uposlenik duvanjske šumarije. Ako ne predstavljaju Vladu, možda predstavljaju „duvanjsku politiku“?

I zašto baš u ovo vrijeme da Vukadin ode? Kako li se baš sada sjeti da postoji i taj Glamoč? Očito da je predizborna kampanja već počela. Treba se dodvoriti glamočkom župniku i glamočkim Hrvatima kako bi priskrbili koji glasić. Izgleda da pokušavaju nadomjestiti (preferencijalne) glasove koje su na prošlim izborima „dobili“ ili bolje reći pokrali putem dopisnog glasovanja, jer će to očito faliti ovaj put, zbog novih pravila.

Priča se da nemaju dovoljno obraza za čin ispovijedi pred svojim duvanjskim župnicima.

Ali moram vam reći, nije to glavni razlog. Pravi razlog dolaska je da su Vukadin i suradnici došli ispovidit teške grijehe koje su napravili. Priča se da nemaju dovoljno obraza za taj čin pred svojim duvanjskim župnicima.

Puno je grijeha koje dotični gospodin ima, kao i njegovi suradnici. Puno toga su oni zgrišili i pitanje je mogu li se ti grijesi uopće ispovidit’ i okajat’. Od laži, pa do svakojakih krađa i otimanja.

Bez imalo srama netko iskoristi mapu punu slika osobnih iskaznica i „osvojiše“ mandate. Glasači prevareni – njima dobro. I te mandate iz stare stranke odnesoše u novoosnovanu stranku, koja kao nešto nacionalno pomiče naprid. Kad ono – on to nacionalno pomiče nazad, radi sebe i svojih „suradnika“, htjedoh reći „sunarodnjaka“.

Kad je u pitanju hrvatski nacionalni pomak, toga nema ni u tragovima, štoviše ima samo nacionalni nazadak

Osnovaše i Vladu koja je kao „nacionalna vlada“ HBŽ, sa jasnim nacionalnim opredjeljenjima. Al malo sutra. Vlada funkcionira u spoju isključivo privatnih i uskostranačkih političkih interesa. Kad je u pitanju hrvatski nacionalni pomak, toga nema ni u tragovima, štoviše ima samo nacionalni nazadak, jer su podijelili pozicije nehrvatskim političkim predstavnicima i onda kada isti rade protiv Hrvata i branitelja kažu – nismo mi, oni su. Zato ima pomaka nekih džepova – postali su deblji.

Ovo je bio samo djelić ispovidi, ali nas sad zanima – koliku su pokoru dobili Ivan Vukadin i njegovi suradnici od glamočkog župnika? Hoće li kupnjom sladoleda uspjeti okajati bar neki grijeh? Veseli nas što će Vukadin češće odlaziti u Glamoč u sljedećim mjesecima, jer će imati priliku olakšati dušu, kad za to već nema obraza u svojoj župi.

Kako je lista grijeha koju je ispovidio velika, trebat će nam više vremena da prepričamo sve.

Luka

Da bismo bili još glasniji, objektivniji i konkretniji, dajte nam podršku praćenjem na Facebook stranici.
Kliknite na “Sviđa mi se” ili “Prati”: Zvono.ba – portal koji glasno priča

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
9
2
1
1
2
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: