Prošlo je i ovih 30 dana službene predizborne kampanje u BiH. Iako kampanja traje već mjesecima i godinama, jer su većinom ista lica tu negdje, samo u drugim dresovima, ni ovaj put nismo vidjeli ništa novo, inovativno i napredno.

Političke stranke su pokazale bezidejnost u rješavanju problema. Gotovo svi su detektirali ključne probleme, ali bez konkretnih poteza koje će povući ako dođu na vlast.

Portal ZVONO je kampanju pratio na jedan drukčiji način, kritičan prema svima. Kritika je jedini način da preispitujemo sebe, svoje odluke i stavove, te se na taj način razvijamo prema naprijed, prema boljemu.

Kroz detaljne analize političkog i društvenog stanja pokušali smo vama čitateljima ovu kampanju prikazati i kroz jedan drukčiji način gledanja. Kampanju su pratile manipulacije javnosti kroz medije, otvorene laži, potpuna bezidejnost, okupljanja pod šatorima, pokušaji pravdanja kriminala, izbjegavanja činjenica i mnoge druge stvari.

Kriminal i korupcija o kojima smo pisali u aferama “Ivanova družba”, “Drva za ogrjev – nesposobno vodstvo”, “Mama Grabovac”, “Humanitaraci Soldat”, “POMAKni se da sjednu naši”, “Vukadin sa Bošnjacima na listama”, “Galić zlostavljao bolesnu osobu”, u pričama “Hrvatska zvona – faktor ili prevara”, “Rimčevo ‘svi ste maloumni'” i sve druge teme su izazvale veliki interes vas čitatelja i šire javnosti, ali ne i političkih stranaka. Svi su se pravili da vode afirmativne i pozitivne kampanje i tako htjeli poslati neke poruke. Ali su se često u svojim istupima referirali na tekstove portala ZVONO što smatramo uspjehom jer smo uveli jedan novi, otvoreniji način komunikacije u javni prostor HBŽ.

Činjenica je da nitko od tih pojedinaca nije demantirao NIJEDAN od naših tekstova! A mnoge od kriminalnih radnji će tek doći na naplatu.

A što za izbore?

Iziđite na izbore u nedjelju!

Ne treba vam sugerirati za koga da glasujete, niti za koga da ne glasujete na bilo kojoj razini zakonodavne vlasti. Punoljetni ste i sposobni ste sami donijeti te odluke.
Jedino ćemo apelirati da kaznite SVE pojedince koji politiku i stranke koriste za osobne interese, za korupciju i kriminal. Glasujte za poštene pojedince, osobe neokaljane prošlosti, koje ne manipuliraju i ne lažu, koje se ne skrivaju iza stranki, koje se usude stati pred građane i odgovoriti im na pitanja, koje nisu lažni moralisti, koje imaju znanje i želju nešto uistinu promijeniti. Jedino tako će se moći nešto mijenjati da se kvalitetnije živi u HBŽ!

A vi čitatelji, i mi, bez obzira koji rezultati izbora bili, ćemo se truditi biti korektiv onima koji dođu u pozicije nešto mijenjati! Zvonit ćemo glasno o svemu lošemu i tjerati ih da rade u boljem smjeru.

Ali želimo jednu stvar reći.

Hrvatski narod ima samo jednog hrvatskog kandidata za hrvatskog člana predsjedništva BiH, a to je Borjana Krišto – zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora. Na glasačkom listiću birate “Željko Komšić” ili “Borjana Krišto“. Zatomimo sve osobne sukobe ili razmirice, stranačke simpatije i politike. Svaki poništen listić za člana Predsjedništva je glas za probošnjačku politiku u Bosni i Hercegovinu, za “građansku” BiH gdje hrvatski narod guraju na margine, za politiku gdje se hrvatskom narodu u BiH kaže da mu nije mjesto na svojim ognjištima. Pokažimo da nam je tu mjesto i da želimo legalnog i legitimnog predstavnika hrvatskog naroda.

Pokažimo hrvatsko zajedništvo, pošaljimo poruku političkom Sarajevu da hrvatski narod zna koja prava želi i zaslužuje, pošaljimo poruku da smo ujedinjeni. Sad je taj trenutak.

Glasujmo za jedinu hrvatsku kandidatkinju za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, zajedničku kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora – Borjanu Krišto!

Pošaljimo poruku zajedništva i ujedinjenosti hrvatskog naroda – barem sada kada imamo priliku!

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
4
1
1
0
0
0
0
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: