Prije tjedan dana portal ZVONO je pokrenuo inicijativu “Pošteno zapošljavanje“. Nepotizam je jedan od ključnih problema našeg društva i loše demografske slike u HBŽ. Negativna selekcija je dovela do toga da kvalitetni mladi obrazovani ljudi odlaze jer radna mjesta su predodređena za podobne.

Ovom inicijativom smo željeli pokrenuti svijest kod čitatelja o tom problemu i vidjeti koliko su političke stranke svjesne toga problema i koliko su se spremne boriti da se taj problem riješi.

Rezultati su PORAŽAVAJUĆI!

Postojala su samo 2 uvjeta za podršku inicijativi:
1. Poslati tekst inicijative da se vidi tko iz stranke stoji imenom i prezimenom iza inicijative
2. Objaviti tekst inicijative na web/Facebook stranici i tako se obvezati svojim simpatizerima i svim građanima za provedbu tog teksta

INICIJATIVA “POŠTENO ZAPOŠLJAVANJE”

____________ (upišite ime stranke) podržava inicijativu “Pošteno zapošljavanje”!

Dajemo svoju riječ da ćemo sva zapošljavanja u državnim institucijama, ustanovama i tvrtkama provoditi TRANSPARENTO i POŠTENO! Zalagat ćemo se da nepotizam iskorijenimo iz HBŽ.

Obvezujemo se za provođenje sljedećih točki:

  1. Za sva zapošljavanja na neodređeno vrijeme ćemo raspisivati natječaje ili javne pozive.
  2. Za sve zapošljavanja na određeno vrijeme (kratki ugovori), iako to zakon ne nalaže uvijek, ćemo raspisivati natječaje ili javne pozive kako bi se svi zainteresirani mogli prijaviti.
  3. Sve natječaje ili javne pozive za zapošljavanje ćemo objavljivati MINIMALNO 5 dana prije početka trajanja natječaja. Objavit ćemo ih na svim službenim web stranicama i stranicama društvenih mreža institucija, kao i u lokalnim medijima (portali, radio).

Želimo jednake uvjete za svu djecu i mlade, isključivo na temelju truda, znanja i iskustva!

Od 7 stranaka kojima je inicijativa poslana, samo je JEDNA stranka ispunila oba uvjeta – Hrvatska nezavisna lista (HNL)! Inicijativu je potpisao predsjednik stranke Josip Perić Ćoza.

Dragan Konta, predsjednik ŽO HDZ BiH i nositelj liste za Skupštinu HBŽ, je ispunio prvi uvjet i poslao je izjavu portalu ZVONO, ali kao stranka još uvijek nisu objavili na svojim web/Facebook stranicama, pa se tako nisu niti javno obvezali građanima.

Ostale stranke nisu dale NIKAKVU podršku ovoj inicijativi “Pošteno zapošljavanje”, a to su:
– HNP (Ivan Vukadin)
– HDZ 1990 (Nediljko Rimac)
– HRS (Ivica Brešić)
– ŽNL (Dinko Periša)
– Hrvatska zvona (Krešimir Tabak)

Čestitamo stranci Hrvatska nezavisna lista (HNL) što je prepoznala važnost ovog problema i nadamo se da će se uistinu boriti za pošteno zapošljavanje. I hvala im u ime građana HBŽ na ovom prvom koraku. To je jedini način da se barem uspori pustošenje HBŽ i odlazak ljudi!

4 stranke koje nisu podržale ovu inicijativu (HNP, HDZ 1990, ŽNL i Hrv. zvona) svojim djelovanjem u vlasti pokazuju da im je nepotizam normalna pojava, štoviše, čak i poželjna za napredovanje u stranci i političkoj karijeri. Ima li tome kraja? Ovdje su samo 3 primjera:

HRS-ov Ivica Brešić je rekao da borbu protiv nepotizma imaju u programu, ali on je Zidić zapovjednik i njemu se ne može ništa vjerovati.

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
2
0
0
0
0
0
0
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: