Građani Bosne i Hercegovine na web-stranici Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine sada mogu provjeriti status svojih novčanih kazni.

Na web-stranici www.iddeea.gov.ba građani Bosne i Hercegovine mogu pristupiti informacijama o statusu svojih novčanih kazni koje su unesene u Evidenciju o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji, a koje su unijeli nadležni organi za provođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija u skladu s propisima u Bosni i Hercegovini.
Ako građani žele detaljnije informacije o neplaćenim novčanim kaznama ili drugim podacima iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji potrebno je da se obrate nadležnim organima ili Agenciji pisanim putem u skladu s važećim propisima.

Na web stranici se nalazi i Uputstvo o načinu pristupa informacijama iz Evidencije o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji putem web portala Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i web portala nadležnih organa.

Informacije dobivena elektronskim putem iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji čine sljedeći dijelovi:
– iznos neplaćenih novčanih kazni (ukupan iznos svih neplaćenih novčanih kazni)
– kazneni bodovi (broj kaznenih bodova)
– broj novčanih kazni po statusima (npr. prekoračen rok za plaćanje: 0, plaćen: 0 i sl.)
– pregledano (vrijeme u kojem je izvršen pregled)

Da biste dobili uvid u svoje novčane kazne, potreban vam je JMBG, broj osobnog dokumenta (osobna iskaznica, vozačka dozvola, putovnica), te trebate sigurnosni kod prepisati na stranici.

Web stranici možete pristupiti OVDJE

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
0
0
0
0
0
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: