U krvavom pohodu u mjestu Gorica kod Gruda ubijene su dvije osobe i još dvije ranjene. Jedan od ubijenih je Velimir Bušić, poznati poduzetnik i jedan od osnivača HDZ-a 1990.

Predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović potvrdio je vijest o smrti Velimira Bušića. Utučen je zbog tog gubitka, ističući da su bili u dobrim odnosima.

– Ja mogu samo osuditi to što se dogodilo, iskazati sućut obiteljima i izraziti žal za Velom. Znači Vela je od prvog dana bio u HDZ-u 1990. Praktično je jedan od osnivača stranke. Bio je naš zastupnik od 2014. do 2018. godine. Bili smo u dobrim odnosima – rekao je Cvitanović

Kazao je da je Bušić bio jedan veoma iskren čovjek koji je sve što je imao uvijek govorio jasno i u lice, bez okolišanja. Najavio je da će svi iz HDZ-a 1990 otići na sprovod.

Bušić je bivši zastupnik u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke. Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba. U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Pored Velimira Bušića ubijen je i 34-godišnji Mate Grizelj. Dvije osobe stradale su na licu mjesta, dok su dvije prevezene u SKB Mostar od kojih je jedna (A.G., 1997.) lakše ozlijeđena, a druga (Ž.G., 1949.) je još uvijek u životnoj opasnosti te su mu zbog ozljeda morali amputirati nogu.

Ubojica je Jozo Jasak, također iz Gorice kod Gruda. Sumještani kažu da je u jednom obračunu od prije 20-ak godina koristio bombu. Neslužbeno se doznaje da su privedeni on i njegov brat.

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
0
0
0
0
0
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: