S ciljem objektivnog izvještavanja javnosti, objavljujemo demanti Ivice Brešića na članak pod nazivom DONOSIMO DETALJE Korupcijska afera s uhićenjima u HBŽ, varalo se na poticajima

Demanti prenosimo u cijelosti bez izmjena.

op.a. Zahvaljujemo djelatniku Ministarstva koji je savjesno obavljao posao, otkrio nepravilnosti i reagirao na njih! To je smjer koji svi zagovaramo.

DEMANTI IVICA BREŠIĆ: ISTRAGA O KRIVOTVORENIM RAČUNIMA JE POKRENUTA NA TEMELJU PRIJAVE MINISTARSTVA PVŠ HBŽ

Nakon dvije godine od kad smo prijavili sumnju u ispravnost računa prilikom obrade podataka za federalne poticaje došlo je do prvih uhićenja.

Ministarstvo PVŠ HBŽ, kojem sam tada bio na čelu, je krajem 2020. godine provjerom dokumentacije prilikom obrade koju radimo za Federalno ministarstvo utvrdilo da su pojedini fiskalni računi koje su spomenuti obrti predali kao dokaz o kupovini sjemena sumnjivi. Hitno smo te račune poslali na provjeru Upravi za indirektno oporezivanje po uputama od strane Federalnog ministarstva.

Nakon što je Uprava za indirektno oporezivanje potvrdila naše sumnje, oni su se dalje obratili Federalnoj upravi policije a mi smo izvijestili Federalno ministarstvo koje isplaćuje poticaje i odbili zahtjeve za poticaje svima koji su imali sporne račune.

Ponavljam, riječ je o pokušaju malverzacija s Federalnim poticajima a ne sa županijskim koje isplaćuje Vlada HBŽ.

Skoro dvije godine nisam izlazio u javnost s ovim informacijama iako smo bili svjesni da smo slučajno otkrili veliku aferu. Čekao sam da policija odradi svoj posao. Naglašavam još jednom da je cijela istraga pokrenuta na temelju ispravne reakcije djelatnika ministarstva koji provjeravaju dokumente za Federalno ministarstvo i moje osobno jer smo slučaj odmah prijavili nadležnim institucijama.

U prilogu demantija su slike dokumenata iz tog vremena koje moje navode potvrđuju.

Ivica Brešić

Da bismo bili još glasniji, objektivniji i konkretniji, dajte nam podršku praćenjem na Facebook stranici.
Kliknite na “Sviđa mi se” ili “Prati”: Zvono.ba – portal koji glasno priča

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
2
0
0
0
0
0
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: