Čelnik SDA Bakir Izetbegović nedavno je najavio da će mlade zamijeniti letećim robotima, a u utorak je na stranačkom SDA skupu u Jablanici izvalio niz povijesnih nebuloza.
– Mi smo imali problema s jednostranačkim režimom i njega je vrijeme odnijelo. Vidjelo se da to nije rješenje. Imali smo pravo biti protiv režima, ali nikada nismo bili protiv Jugoslavije i partizanskog pokreta. Rahmetli Alija je bio pripadnik partizanskog pokreta. – rekao je Izetbegović.

– Mi smo muslimani, Bošnjaci, Bosanci, Europljani, i ništa ne isključuje jedno drugo. Zato s ponosom možemo reći da je kralj Tvrtko naš, da je naša i kraljica Katarina, da smo pod Tvrtkovim ljiljanima obnavljali neovisnost 1992. godine. Bobovac je naše mjesto. Naše je i osmansko i austro-ugarsko naslijeđe u BiH – kazao je Izetbegović, naglasivši da se ničega od navedenog ne treba odricati, te da Bošnjaci u sebi sadrže slojevit identitet.

Opet se osvrnuo na famozno prebrojavanje.

– U vremenu pred nama bit će potrebno braniti sve ono za što smo se ranije izborili, od vjere preko sustava vrijednosti, identiteta do mira, cjelovitosti države i opstanka naroda. Vidjeli ste reakcije na moje izjave. Kažu da prijetim jer sam rekao da ćemo se braniti. Prije samo šest mjeseci su ljudi bili u panici zbog prijetnji ratom.
Dolazili su mi i pitali jesmo li spremni za obranu. Ako netko ima pravo na obranu, to je ovaj narod, koji je protjerivan, nad kojim je počinjen genocid. Tko nam može zabraniti da kažemo da smo spremni braniti se. Ne smiju nas ušutkati – izjavio je Izetbegović.

Očito je Bakir malo “povukao ručnu” nakon izjava u kojima je prijetio prebrojavanjem i gdje je “zveckao oružjem”.

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
2
0
0
0
0
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: