Foto: HDZ 1990

Postaje sve učestalije i “normalnije” nemoralno i kriminalno ponašanje pojedinaca. Nekad želimo vjerovati da je to isključivo ponašanje pojedinca, ali onda vidimo da se radi o organiziranim grupama ljudi, a često organiziranim u političke stranke.

Nedavno je ZVONO otkrilo priču o krađi lima u Srednjoj školi “Tin Ujević” Glamoč. V.d. ravnateljice Ines Kaić Pervan je to objasnila kao “zbrinjavanje otpada kod lokalnog stanovništva”.

U cijeloj toj priči je bilo nekoliko problematičnih dijelova.

Jedan od tih dijelova je upravo ta podjela “lokalnom stanovništvu”. Ravnateljica Kaić Pervan je to učinila bez ikakvih kriterija. Nije se nimalo pomučila tražeći komu će to dati. “Zbrinula” je to kod kolegica iz škole Ivane Soldat i Ilde Šanjte.

Drugi problem je što prema poreznim zakonima vi ne možete otpisati neku robu/materijal u vlasništvu ustanove tek tako. Morate to prodati prema tržišnoj vrijednosti ili morate odložiti na otpad sukladno nekim zakonskim normama. Ovaj lim je imao vrijednost veću od 1000 KM i s obzirom na današnje cijene metala sigurno bi se mogao prodati na otpad.

Treći problem je pokušaj zataškavanja cijele ove priče. Naime, ravnateljica Kaić Pervan je nabavila neki dopis od nadzornog inženjera Frane Kovačevića gdje on tvrdi da je lim u lošem stanju i da on misli da ga ne treba prodati nego ga treba dati. Kako netko uopće može potpisati izjavu da se nešto treba besplatno podijeliti umjesto da se dobije novčana protuvrijednost za to? Gdje je tu logika?
Sam dopis nema niti datum niti urudžbeni broj pod kojim je zaprimljen u arhivu škole, a ni ravnateljica nam isti nije dostavila. Dopis nema nikakvu pravnu ili zakonsku težinu. Svoje mišljenje je mogao napisati i bilo tko od vas čitatelja i jednako bi vrijedilo (možda i više). Ravnateljica će tužiteljstvu morati objasniti je li pokušala zataškati ovaj kriminal.

Ines Kaić Pervan je nastavnica i predsjednica HKD Napredak Livno, pa njezino ponašanje još više zgražava!

Ivanu Soldat, računovotkinju srednje škole, smo spominjali u aferi “Humanitarac”. Ona je putem internet oglasnika prodavala veliku količinu odjeće za izrazito malu cijenu. Obzirom da joj je suprug voditelj Pučke kuhinje u Glamoču, postavili smo pitanje je li odjeća koju je prodavala došla kao donacija. Iako Ivana Soldat nije odgovorila, nakon objave našeg teksta je izbrisala sve te oglase o prodaji odjeće. Je li to bio odgovor?

Iako smo mislili da v.d. ravnateljice Ines Kaić Pervan i računovotkinju Ivanu Soldat veže isključivo kolegijalni odnos iz škole, to ipak nije tako.

U organizaciji HDZ 1990 je održana edukacija “Drugi modul Političke akademije za žene HDZ-a 1990”.
Na toj edukaciji su između ostalih sudjelovale upravo Ines Kaić Pervan i Ivana Soldat.

Iako smo mislili da je Kaić Pervan samo simpatizerka stranke HDZ 1990, očito je da je aktivna članica stranke pa je dogurala do drugog modula političke akademije.

Ivana Soldat je čak dopredsjednica Županijskog odbora Zajednice žena HDZ 1990 HBŽ.

Očito je lim sa škole odlično “zbrinut kod lokalnog stanovništva” malo po stranačkoj, malo političkoj liniji.

Podsjetimo da je lim u školskom dvorištu tovario i odvezao Blagoja Soldat, Ivanin suprug, a inače predsjednik OO HDZ 1990 i trenutni kandidat za Skupštinu HBŽ na listi HDZ 1990.

Postavlja se pitanje: “Pa što vas uče na tim političkim akademijama!? Ovakvom kriminalnom i nemoralnom ponašanju?”

Što bi tek bilo da postanu ministri, da upravljaju milijunima KM iz proračuna, kad sada rade ovakve stvari?

Crna nam se budućnost piše uz ovakve prije svega ljude, a onda i političke kadrove!

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
0
3
2
4
1
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: