Dragi prijatelji,
dolazi nam i “taj dan”. Uhljebska zajednica zadnjim atomima snage pokušava opravdati svoj nerad i protuhrvatsko djelovanje na svim nivoima kojima su oni na vlasti.

Krenuo bih prvo o jednom neučinjenom činu koji bi trebao biti nešto nešto važno i o čemu se trebalo od dana kada se nije desio, pa sve do danas, spominjati, ali cenzurskom politikom vijest je prošla skoro nezapaženo. Nakon vijesti o ekshumaciji ostataka nekoliko Hrvata u Bugojnu, gosp. Ivica Kelava na OV Tomislavgrad je zatražio minutu šutnje u čast stradalih. Tada predsjednik OV Tomislavgrad Ilija Papić-Brico sa vladajućima (Pomak, HDZ1990 i SDA!) ODBIJA prijedlog zastupnika!
Da bi žalost bila još veća, vijećnik Zijo Hadžić (SDA) pred svim prisutnim vijećnicima izjavljuje da je u BiH “jedino Armija BiH legalna i legitimna vojska u ratu”!
To je ono što nas očekuje daljnje 4 godine ako se ova trojka i dalje nastavi pitati. A da će to i dalje biti tako potvrdile su i kamere drage im FTV koje su 2020. pratile stožer HNP.

Nositelji liste za ostale Kantone, da ih se prisjetimo RUKIJA, ŠEMSUDIN, RAMO, ALMA, EMIR, SAMIR, sve redom krštena hrvatska imena ili su u najbližem srodstvu sa ljudima koji su djelovali u “jedinoj legitimnoj i legalnoj vojsci BiH” (Zijo HADŽIĆ). Koliko ova vlast voli i poštiva svoje vidjelo se također i na neobilježavanju obljetnice Herceg Bosne. Eto sada znate da je početak unitarizacije ove države krenuo baš iz naše bivše županije, trenutnog kantona 10 ili livanjskog kako ga vlast i FTV odmilja zovu.

U našemu, sada, kantonu po prvi puta od kako se provodi unitarizacija na mala vrata, imamo jednak broj ministara Hrvata(4) i drugih naroda(4), sve je to dao Reis ulema(Ivan Vukadin) da bi ispunio svoj san o premjerskoj fotelji i time učinio naš kanton (bivšu županiju) još poželjnijim dijelom države za birače Željka Komšića. Njih direktno podržava time što ne stoji iza jedine hrvatske kandidatkinje na predstojećim izborima za predsjedništvo. Elhamdulillah, reklo bi se u Pomaku.

Kako se ideologije mijenjaju i postaje se inženjer unitarizma, može nam pokazati i miljenik premjera Ivan Ivić koji se priklonio Pomaku kada je uvidio da oni mogu najviše pomoći njegovoj pilani. Šumarija je zažmirila na dug njegovim dizanjem ruke u “kantonalnoj” skupštini. Sada je gosp. Ivić jedna od perjanica liste Pomaka na izborima.
Svi ostali razlozi nisu bitni, samo je bitan osobni interes: “Di sam u tom JA?

Takvi ljudi, dragi prijatelji, najviše i popunjavaju mjesta Pomakove liste na izborima, vidimo to i na listinom rednom broju 6. “Wannabe” profesor historije Robert Bagarić koji je već osuđen za nepotizam 2019. godine kao predsjednik “kantonalne” skupštine, ali kako smo pod 100% cenzurom ova vijest je tek nedavno postala javna.
Svoj nepotizam Bagarić ne krije ni uhljebljenjem zeta Marija Krištića u JKP Tomislavgrad. Sada taj isti Krištić brani zajedničke boje Pomaka i HDZ-a 1990 na zajedničkoj listi za Parlament. Pravomoćno osuđena osoba, Robert Bagarić, je na listi Hrvatskog Nacionalnog Pomaka, u presudi se također vidi da ova osoba ima samo srednju stručnu spremu, iako se javno predstavlja kao profesor povijesti!
Vrli “profesor” kumuje i Rudniku Mesihovina kojemu se protivi 99% stanovnika, gdje pod krinkom “istraživačkih radova” eksploatiraju naše bogatstvo za svoj džep.
Laž, krađa, obmane i nepotizam u desetom (kantonu), a ne u Županiji.

Koliko nam dobra donosi ova ideologija Pomaka, sačinjenja u ideološkoj tvornici braće Tokić vidi se i po mizernom broju prvašića ove godine. Od rata i stupanja Tokića na vlast, samouprave i želje za nečim većim, naša Općina postala je slijepo crijevo države.
I kao da prazne kuće ne pokazuju devastirano stanje društva, na toj ideologiji se i dalje bespogovorno radi, a uz demografski slom ova ideologija uvela je i unitarizaciju kao jedini vid zaštite svoga protuzakonitog djelovanja.
To vam dokazuju osuđenici na listi Hrvatskog Nacionalnog Pomaka.
Veliki pozdrav!

Piše: Neju Di

NAPOMENA: Nakon objave teksta na Facebook profilu autora, tekst je prijavljen veliki broj puta i uklonjen. Nekima očito smeta istina.

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
1
4
0
0
1
6
1
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: