NAPOMENA UREDNIKA: *Nakon velike popularnosti članka, Perica Grabovac se tužio Facebooku zbog fotografije koju smo prethodno objavili u naslovu. Valjda misli da nije dobro ispao. Sada se nismo mogli odlučiti koju ćemo novu, pa smo stavili dvije fotografije. Oprosti Perice 😢

Izreka “po jutru se dan poznaje” očito ne vrijedi i za političku situaciju u Glamoču.

Na posljednjim lokalnim izborima za načelnika je u Glamoču izabran Nebojša Radivojša iz stranke Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) uz pomoć hrvatskih glasova. S obzirom na to da je Glamoč multinacionalna sredina ili „Bosna i Hercegovina u malom“ tako se i vlast mora formirati po tom istom principu.

Općinsko vijeće Glamoč, koje broji 15 članova, sastoji od čak 9 političkih subjekata.

Nakon izbora, a na temelju izbornih rezultata i nadmoćne pobjede Radivojše, isti je trebao tu pobjedu potvrditi i u predstavničkom tijelu, odnosno Općinskom vijeću zbog provođenja odluka. Nakon mnogobrojnih pokušaja da se pokaže Radivojši da izborna priča još nije završena, Općinsko vijeće je konstituirano jedva, odnosno tijesnom većinom od osam glasova, a od kojih su 3 vijećnika iz SNSD-a, 4 vijećnika iz stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS BiH) i jednog vijećnika Socijaldemokratske partije BiH (SDP). Vrlo brzo nakon konstituiranja vijeća priključila su im se i 2 vijećnika Stranke demokratske akcije (SDA), tako da sada imaju komotnu dvotrećinsku većinu za donošenje svih odluka.

Grabovac je bio najglasniji kritičar i protivnik načelnika Radivojše

Pročitaj tekst do kraja i podrži naš rad 🙂UČITAJ CIJELI TEKST...

*Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti tekst objavljen na ZVONO portalu uz obavezno navođenje NAZIVA portala i POVEZNICE na originalni tekst u prvome i posljednjemu odlomku prenesenog teksta.

Zaprati našu Facebook stranicu i saznaj još novih ekskluzivnih vijesti.
Za manje od 2 mjeseca ZVONO je otkrilo 2 velike koruptivne afere. Podrži nas!

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
3
1
0
0
1
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: