Vidimo da je kampanja u punom jeku. Svi imaju neke svoje ideje i planove kako da se predstave javnosti. Jedni glume žrtve, drugi se bave predizbornim zapošljavanjima, treći jedu i piju pod šatorima, svi nešto obećavaju, intervjui se pišu i plaćaju… Samo floskule! def. floskula – rečenica bez sadržaja
Nitko da kaže: “Vidjeli smo da postoji taj problem i napravit ćemo to i to da bi ljudima bilo lakše, da bi lakše osnovali firmu, da bi motivirali mlade da ostanu, da bi se sport razvio, da…”

“Strožerna stranka”, kako se često nazivaju, HDZ BiH je nekako tih od početka kampanje u HBŽ. Čini se da su se više bavili međustranačkim odnosima u Livnu i HNS-u nego sami sobom. Djeluju odsutno. Tvrde da su se pomladili pa se valjda nova ekipa još uhodava. Valjda će se do (nekih) izbora uhodati… Najiskusnija su stranka pa je bilo za očekivati da će biti malo inovativniji u kampanji od mlađe sestre 90tke, ali i oni se vrzmaju oko šatora.

Kažu da su posjetili obrt “Maslina”, vlasnika Jake Vrselje.

Jako Vrselja je čovjek koji je otišao u Njemačku zbog egzistencijalnih razloga, ali se odlučio vratiti u rodni kraj i pokrenuti uzgoj crnih svinja. U objavi prenose da je g. Vrselja poručio da nikada ne treba  odustati.

– Nema ništa ljepše nego živjeti i djelovati sa svojim ljudima, na svojoj rodnoj grudi, gdje je srce na mjestu. Svi imate priliku svojim znanjem i vještinama napraviti puno više za sebe i svoj kraj. Nikada ne dozvolite da vam netko kaže da vi to ne možete, možete sve, ako u to vjerujete. – rekao je Vrselja

HDZ BiH HBŽ u svojoj objavi zaključuje da je gospodarski rast i razvoj jedan od ključnih dijelova njihovog programa. Lijepo to zvuči na papiru. Ali što uopće znači taj rast i razvoj? Vidjeli smo da taj rast ne ide sam, pa postoje li ideje za neke konkretne mjere u HBŽ?

Pohvalno je što su oni prepoznali trud g. Vrselje da svojim (vlastititm) sredstvima, trudom i radom napravi rezultat. ZVONO je već pisalo o brojnim problemima s kojima se susreću poljoprivrednici. Administracija i korupcija je jedan od najvećih. Ali tu je problem i zakonske regulative, nesređenih zemljišnih knjiga, neuređenog tržišta, maćehinske politike vlasti, loše raspodjele poticaja, nepostojanje sustava navodnjavanja…

Postavlja se ključno pitanje: koje su to ključne i konkretne mjere koje će poduzeti HDZ BiH da pomogne malim poljoprivrednicima, kao što je g. Vrselja, da lakše i brže naprave uspjeh koji je on napravio?

Kroz kampanju se može primjetiti da se sve stranke trude literarno ukrasiti svoje tekstove i intervjue i poslati neke poruke. Ali građani traže konkretne mjere, ideje i viziju.

SVIM političkim strankama postavljamo 2 pitanja:
1. Možete li nam navesti barem 2 (dva) problema koja ste detektirali kao najveće probleme kod malih (ili mladih) poljoprivrednika?
2. Možete li nam navesti barem 2 (dvije) mjere koje planirate provesti za rješavanje nekih od problema malih (ili mladih) poljoprivrednika?

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
0
0
1
0
0
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: