Foto: Youtube

Prijetnjama nas pokušavaju zaustaviti u iznošenju činjenica i istine o kriminalu. Jedino uz podršku vas čitatelja se možemo izboriti protiv kriminala.
Označite našu Facebook stranicu sa “Sviđa mi se“ i tako dajte podršku da nas ne ugase

Na inicijativu poljoprivrednih proizvođača iz Glamoča ZVONO donosi priču o velikom problemu koji ih muči već godinama.
Koliko vam nestvarno zvuči podatak da općina Glamoč već 20 godina nezakonito daje u zakup oko 1800 hektara poljoprivrednog zemljišta – KOJEG NISU VLASNIK? E pa i to je moguće.

20 godina daju u zakup zemljište koje nije njihovo, a uz suglasnost ministarstva

Za vrijeme bivše države poljoprivredno zemljište na području općine Glamoč je bilo pod upravljanjem, odnosno u vlasništvu ili posjedu DRUŠTVENE SVOJINE KORISNIK POLJOPRIVREDNO DOBRO „N. BOJINOVIĆ“. Radilo se o pravnom subjektu u državnom vlasništvu.
Nakon rata taj subjekt više ne postoji i to vlasništvo se prenijelo na pravnog sljedbenika – novoformirano gospodarsko društvo “Glamoč Agraria d.o.o.” Glamoč koje je u vlasništvu Ministarstva PVŠ HBŽ. Gospodarsko društvo “Glamoč Agraria d.o.o.” i danas postoji i registrirano je u Registarskom sudu Livno.

Prema važećim zakonima BiH pravo upravljanja nad zemljištem se prenijelo na “Glamoč Agrariu d.o.o.” i ona je upravljala zemljištem (davala je u zakup) – sve do jednom.

Državna tvrtka “Glamoč Agraria” je vlasnik zemljišta, a općina ga pokušava dati u zakup

Pročitaj tekst do kraja i podrži naš rad 🙂UČITAJ CIJELI TEKST...

*Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti tekst objavljen na ZVONO portalu uz obavezno navođenje NAZIVA portala i POVEZNICE na originalni tekst u prvome i posljednjemu odlomku prenesenog teksta.

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
0
0
1
0
0
0
1
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: