Ilustracija: Miševi kradu u Glamoču

Ranije smo pisali o pripremi pljačke proračuna FBiH u iznosu većem od 500 000 KM na području općine Glamoč, a sada vam donosimo detalje.

Jučer je bio i blagdan sv. Ilije, zaštitnika župe Glamoč. Ovo je naš doprinos da sv. Iliji bude lakše čuvati Glamoč i njegove građane od kriminalaca i lopova!

U ovoj aferi radi se o nezakonitoj isplati poticaja za poljoprivrednu proizvodnju iz proračuna FBiH – proračuna u koji uplaćuju svi zaposleni u FBiH. Radi se o iznosu većem od pola milijuna KM.

Zakoni se krše, a nagrada za to su poticaji

Ova poljoprivredna proizvodna godina koja je u tijeku je započela u jesen 2021. godine, prije 10 mjeseci. Tada su zasijane ozime kulture.

Jedan od uvjeta za ostvarenje novčanih poticaja za proizvodnju je upis u RPG (Registar poljoprivrednih gospodarstava). Radi se u registru koji sadrži podatke o načinu korištenju zemljišta (vlasništvo, zakup, …), zasijanim kulturama i dr. Podatke prijavljuju poljoprivrednici općini, a upis podataka u RPG vrše općinske službe. Podaci upisani u RPG su temelj i prvi korak u ostvarenju poticaja za proizvodnju. Kontrolu upisa u RPG vrši FMPVŠ prema Pravilniku o RPG-u.

Pročitaj tekst do kraja i podrži naš rad 🙂UČITAJ CIJELI TEKST...

Pokušavaju nas ušutkati!
Daj nam svoju podršku u ovoj borbi i zaprati našu Facebook stranicu.

Mi ćemo biti tvoj glas i glas svih mladih i obrazovanih koji su otjerani.

Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
4
0
1
2
0
1
2
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: