U Crkvi svetog Ilije proroka u Bosanskom Grahovu u subotu 13. kolovoza je služena misa zahvalnica te su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te općine.

Dan sjećanja na poginule hrvatske branitelje obilježen je u povodu 27. obljetnice vojnih redarstvenih operacija ‘Ljeto 95’ i ‘Oluja’.

Molitveno okupljanje održava se svake godine u spomen na pogibiju 21 hrvatskog branitelja koji su 13. i 14. kolovoza 1995. poginuli u neposrednoj blizini Bosanskog Grahova.

Dan sjećanja na poginule branitelje obilježava se od 1996. godine u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine ‘Don Juraj Gospodnetić’ i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg – Bosne iz Bosanskog Grahova.

Ovogodišnju misu za poginule branitelje predvodio je župnik Drvara i upravitelj Župe u Grahovu don Davor Klečina.

Obilježavanju ove obljetnice nazočili su predstavnici Udruga obitelji poginulih, kao i braniteljskih udruga iz Kaštela i Splita, zatim pripadnici Udruge 7. gardijske brigade i Varaždina.

Počast poginulima odao je Ivan Vukić, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tomislava Medveda, izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije na čelu sa župnom Blaženkom Bobanom i dožupanom Damirom Gabrićem te predstavnicima Grada Kaštela na čelu s dopredsjednicom Gradskog vijeća Doris Grgurina i Jozom Vidićem iz 141. brigade HV, kao i izaslanstva Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH, HDZ-a BiH, te Tomislav Vrdoljak, konzul Republike Hrvatske u Livnu.

Foto: Dnevnik Grahovljana – Grahovljani.com (Facebook)
Koja je tvoja reakcija na ovu objavu?
1
0
0
0
0
0
0
Pošalji prijateljima objavu porukom ili podijeli na društvenim mrežama: